Message view


Categories Norsk Fest

Natacha Atlas & Transglobal Underground


Author:

PK

Time:

08.10.2004 09:36

Text:

..will perform at Cosmopolite 8/10-04.

Aftenposten skriver:

Natacha Atlas & Transglobal Underground er en grensesprengende smeltedigel av eksotisk sanselighet og rytmikk. Fredag spiller de på Cosmopolite.

Da dette britiske laget Transglobal Underground så dagens lys i 1992, ble deres musikk oppfattet som en eksotisk hybrid. En slags "India-møter-Europa-via-de-arabiske-sfærer" type greie.
Det var fremtidsrettet og moderne musikk. Annerledes og sterkt eksotisk, som skapt for dansegulvet.
Verdensmusikken hadde fått nok en fascinerende avlegger å hanskes med. De sprengte de fastlagte musikalske båsene med full kraft.
Deres musikalske rammeverk var en sammensmelting av elementer fra techno, britisk pop, amerikansk rap, jamaicansk dub, arabisk og indisk musikk.

Et annet betagende element ved gruppen var vokalisten Natacha Atlas vakre stemme. Hun bød i tillegg på eksotisk magedans. Sammen skapte de et forfriskende nytt spenningsfelt mellom ulike kulturelle uttrykk.
Dette er strengt tatt kanskje mer en beskrivelse av hvordan de låter i dag - for alle brikkene falt ikke på plass umiddelbart.

Musikalsk har de tilført stadig nye elementer, samtidig som de bevisst har beholdt det hypnotiske i sin rytmikk. De var så avgjort musikalsk forut for sin tid. I dag har en rekke grupper videreført deres pionerarbeid. Allikevel finnes det kun ett Transglobal Undergound.
Hemmeligheten ved deres sterke appell ligger kanskje i at smilet skinner igjennom i alt de gjør. Et annet gode er den store variasjonen i låtene deres.

Vokalisten, Natacha Atlas, ble i våres hedret med BBCs prestisjetunge Emma-pris som "Best World Music Act" i 2003.

Når alt kommer til stykket er dette lett tilgjengelig musikk som kommuniserer med sitt publikum. Gruppen er aktuell med albumet "Impossible Broadcasting", mens Atlas er aktuell med soloalbumet "Something Dangerous".




Message threads

Topic: Author:
Time:
Message  Natacha Atlas & Transglobal Underground
PK 08.10.2004 09:36  

Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!