Mindfield "Odyssey Of The Mind"


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Debut albumet til Mindfield på Phantasm Records...

Forrige uke skaffet jeg meg en ny albumutgivelse, nemlig Mindfield "Odyssey Of The Mind." Mindfield lyder kanskje ikke så veldig kjent for massen, men de har faktisk vært å finne på diverse samleplater som for eksempel Fill Your Head serien på Phantasm Records. Selv kjenner jeg dem best igjen fra de tidlige fantastiske Return To The Source samlingene. Noen av artistene i bandet lyder der i mot mere kjent. Gruppa består av selveste Mark Allen, som også er i bandet Quirk i tillegg til å være kjent som dj. Jeg fikk for alvor sansen for hans musikksmak da jeg første gang hørte hans dobble mixe-cd; Trancentral Five A Sonic Initiation (Kickin Records 1996). Ellers består gruppa av Simon Carmen og John Ford som begge er kjent fra gruppa Sundog, og noen for meg ukjente karer; Dj Baraka, Ben Wilkin og en som kaller seg Crisbo (Ikke vet jeg hvem det er, men kan det være C. Smith i Medicine Drum?)

I disse tider har den minimalistiske psytrancen virkelig kommet for fullt, noe vi kan se for eksempel på Boom og Arvika Festivalen. Jeg for min del synes dette er litt synd, ettersom den varierte delen av musikken ofte blir skuffet litt til side. Men vi har da fortsatt ganske mange som holder seg til det varierte, da særlig israelerne.. Og apropos israelitrance, er det nettopp det dette albummet minner meg om.

Albummet ble gitt ut i år (2000) på Phantasm Records i London. Koveret er svært vakkert, med bilde av en hjerne og noe elektronikk greier med masse fine farger designet av Tim Dow. Bak cd`ene er det bilde av Mark Allen, John Ford, Simon Carmen og en til jeg ikke vet hvem er (tydligvis de 4 hovedfigurene i Mindfield). Bakpå cd`n er det bilde av noe som kan likne på en ryggrad med en spiral rundt, eller kanskje det er oppbygningen av et atom (?), ikke vet jeg. Til stor overraskelse og glede er dette et dobbelt cd album!


Mindfield "Odyssey Of The Mind" Phantasm Records 2000 (PTM142CD)

CD1
1. Superstion
2. UV Nation
3. Cavedweller
4. Innovation
5. Twilight World
6. Greenworm (20th Century Pox Mix)
7. Odyssey Of The Mind
8. The Knowledge
9. Talisman
10. VD Massacre (Manmademan Remix)

CD2
1. Be Seeing You
2. Ghost On The Highway
3. Ten Years After
4. Kishkashta
5. Lets Get Stoned And Watch The Freaks
6. Carnival On Mars
7. Stinky Needs A Ride...
8. Sphynx
9. VD Massacre
10. Odyssey Of The Mind (Shakta Remix)

Som man kan se, får man et godt utvalg. Det første som slo meg var hvor varierte alle låtene var. Du blir aldri lei når du hører gjennom cd'ene. Det er hele tiden nye helsprøe lyder som kommer inn og ut av låtene. Det virker som de er like glade i lyder som meg, for her må de virkelig ha lekt seg! Jeg har hele veien hatt kjærlighet for psytrancen som ble laget rundt 1995-1996, og jeg synes ikke Mindfield har forandret seg noe særlig siden den gang (Selv om soundet er bedre kvalitet). Med andre ord er dette digg musikk for de som liker den stilen som var gjennomgående den gang. Mitt inntrykk er at det for det meste er israelerne som har bragt denne psytrancestilen videre, og Odyssey Of The Mind ligger vell derfor nærmest israelitrancen.

Mindfield har som regel mye melodi med i låtene, med et sinnsykt lydspekter og varierende rytmer rundt, med nye temaer som stadig svirrer inn i låta. Flere av låtene er skikkelig rocka, selv om det ikke brukes noe særlig gitarer i dette albummet. I for eksempel selve låta Odyssey Of The Mind, avsluttes det med en vannvittig "gitar" solo. I låta VD Massacre (ikke remixet) høres det ut til å være ekte gitar med. Hvis jeg skal trekke en parallell med et annet band, kan kanskje låtene ligne litt på Xerox & Freeman`s album "Human Race".

Jeg synes begge cd'ene er knallbra, selv om cd 1 er best. Særlig låta The Knowledge får i hvertfall jeg en "sveve", "fryse på ryggen" og "farlig å kjøre bil med høyt volum" følelse av. Med andre ord en svært hypnotisk og vannvittig trancete låt! Den har en herlig melodi, og et vannvittig driv, men blir aldri ost. Sikkert en godsak for de som har større publikum enn fiskene hjemme i akvariet også.. Ellers vill jeg trekke frem Odyssey Of The Mind, Innovation og Be Seeing You som personlige favoritter fra albummet. Låta Innovation minner meg mye om herlige Prana. Ellers er begge cd`ene jevnt over veldig bra. Det aller meste er for meg nytt materialet, selv om et par av låtene nok er et par år gamle. De har også fått Paul Baguley (Manmademan som tidligere i år ga ut det kritikerroste albummet Love Technology på Flying Rhino), til å remixe låta VD Massacre. En ganske brutal og hard låt, og etter min mening bedre enn mye av det Manmademan og Flying Rhino labelet kommer med i disse dager. Seb Taylor (Shakta som tidligere har gitt ut albummene Silicon Trip og The Enlightened Ape på Dragonfly) har fått remixe Odyssey Of The Mind på dette albummet, men Mindfields versjon er klart best.

For å trekke frem minuser ved albummet, vill jeg si at de burde hatt med et par chilla låter også, for hele albummet er i grunnen temmelig hardt! Et par av låtene blir for meg nesten litt for mye oppbrukte 303 lyder.

Alt i alt et svært bra album, som i hvertfall alle som liker israelsk psytrance eller 1995-96 psytrance absolutt burde ha i platesamlinga. En av de bedre utgivelsene i år etter min mening. Tidligere har Mindfield hatt flotte live opptredener på Return To The Source partyer, så vi får håpe vi kan få se dem live en gang. Kanskje Morocco 2001!??

Per Kristian Slagsvold


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!