Freaks In A Frenzy


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Flunkende nytt label, Procyon Records er ute med sin første utgivelse...

Procyon Records er et helt nytt label som holder til både i Paris og Budapest. Deres første utgivelse er en samler spekket med låter for dansegulvet med artister fra alle kanter av verden.


Freaks In A Frenzy. Procyon Records 2002 (PROCYCD001)

1. Virtuart - Kalki
2. Shift - Optical Delusion
3. Stralia - Transducer
4. Psyside - True Power
5. Sienis - Snakes `N` Sparkles
6. Nomad - Party Time
7. Mr Peculiar - Prophecy
8. Atomic Pulse - 360 Degrees
9. Mastermind - Excalibur

Koveret på denne samleren er et av de fineste som har kommet ut i år. Mastringa av denne samleren står Synthetic Dado (Deedrah) og en japaner i Tokyo for. Første låt er av en franskmann (Olivier Abitol). Han setter temmelig fort i gang med et mørkt lydbilde og tunge rytmer på 144 bpm. Låta bygges opp med noen voldsomme melodiøse riff etter hvert, og låta blir skikkelig full on. Låt nr. 2 er av en kar fra Sør-Afrika som kaller seg Shift (Chris Hoy). Denne låta begynner ganske monotont, med rullende bass rytmer. Litt forsiktige psyke lyder hopper etter hvert inn i låta, som bygger seg gradvis opp. Midt i låta får vi også en rar stemme sampling. Typisk 3D Vision stil. Låt nr. 3 er av to amerikanere (sannsynligvis brødre) som kaller seg Stralia (D. Costa og R. Costa). Denne låta er i grunnen full on fra begynnelse til slutt. Ganske melodiøst og en tøff låt med tøffe lyder. Låt nr. 4 er av franske Psyside som serverer en overraskende bra låt, som er totalt full on. Beste låt på denne samleren. Sinnsyke rytmer, vanvittig melodiøst og et hav av tøffe lyder. Minner om melodiøs goa i hyper moderne form. Skikkelig bra låt med et voldsomt tempo. Kan faktisk minne litt om gamle Total Eclipse låter!! Låt nr. 5 er av svenske Sienis. Rullende tunge bassrytmer, rå tøffe melodier. Utrolig tøft lydbilde og full on. Skikkelig party låt! Franske Dj Maël (Nomad) ga oss albumet Hyperactive på 3D Vision Records i fjor. Her får vi en låt i samme stil. Australske Mr Peculiar (Dustin Saalfield) er godt likt etter sitt debut album Elements på Tribe-Adelic Records tidligere i år. Her får vi en ny låt som ikke er på albumet. Mørkt lydbilde og full on. Typisk Mr Peculiar låt, men ikke fullt så bra som de fleste av hans later på Elements albumet. Nest siste låt serveres av to israelere som kaller seg Atomic Pulse (Tamir Ozana og Yair Bar-On). De følger 3D Vision stilen med rullende tunge bassrytmer og tøffe Talamasca liknende melodier oppå. Siste låt er av to spanjoler som kaller seg Mastermind (Frederick Talaa og Jean Luc Silvestre). En noe merkelig låt, med temmelig monotone rytmer, og veldig melodiøst og svevende lydbilde. Litt progressive house følelse over denne låta.

Procyon Records første utgivelse er slettes ikke dårlig. En av de klart bedre full on dansegulv orienterte samlerne som har kommet ut i år i mine ører. Her er det meste full on, men det er ganske melodiøst og ikke så masete og utbrukt som GMS begynner å bli. Også et pluss at GMS ikke er med her!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!