Celebra Brasil


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Fjerde utgivelse på Etnicanet Records er ute. En samler med hovedsaklig kjente artister...

Etnicanet Records er ute med sin fjerde utgivelse. Bak dette labelet står Etnica gutta selv (Max Lanfranconi og Maurizio Begotti). Denne gang en ny samler med stort sett de vanlige kjente psytrance artistene. De kaller den Celebra Brasil i forbindelse med en årlig festival i Brasil hvor de har spilt. Neste Celebra Brasil festival er i april 2003. Inni koveret kan man se bilder fra deres forrige opptreden der. Max har selv samlet sammen låtene til denne samleren.


Celebra Brasil. Etnicanet Records 2002 (ET-004)

1. Saiko Pod - Insoma
2. GMS - Psychedelic Circus
3. Etnica - Detonator
4. Wrecked Machines - Who Cares
5. Tortured Brain - Aftermath
6. Synthetic - Time Bandits
7. Nerve - Nervous (Etnica Remix)
8. The Antidote - Make No Mistake
9. Lotus Omega - Shebang

Første låt ut er en ny låt av danske Saiko-Pod (Koxbox) som ikke er på deres Saiko-Pod album Phutures And Options som kom ut på Solstice og Spiral Trax tidligere i år. En låt som går i samme stil som i albumet. Med andre ord noe for seg selv. Trance med litt Gabriel Le Mar aktig stemning over seg. Låt nr. 2 er av landeplagen GMS. Intet nytt i denne låta. Typisk GMS stil, full on med noen stemme samplinger og tunge rullende bassrytmer. Etnica selv serverer låt nr. 3. De har virkelig sunket dypt etter Equator albumet. Etter Equator albumet har de stort sett gitt ut rå minimalistiske låter, så og si kunn bestående av knall tunge rytmer. Etter to album i denne stilen, hører man lite forandring i denne låta. Vi får riktignok noen psy lyder, men det blir litt spinkelt og de drukner lett i de tunge rytmene. Wrecked Machines er en ny artist fra Brasil, som her serverer låt nr. 4. Ganske lik stil som Etnica, noe mer variert, men ikke det helt store. Låt nr. 5 er av Tortured Brain. Dette er engelske Dino Psaras mest kjent som Cydonia. Han har gitt ut noen Tortured Brain låter før, men denne låta er uten tvil den beste så langt. Også den klart beste låta på denne samleren! Skikkelig tøff melodiøs låt som kan minne mye om Cydonia i stil. Ganske rocka. Låt nr. 6 av Synthetic, finner du også på Synthetic albumet 100% Pure som kom ut på Solstice Music tidligere i år. En virkelig tøff låt som skiller seg mye ut fra det meste av psytrance som blir produsert i dag. Temmelig variert med mye tøffe lyder og melodier. Låt nr. 7 er av en som kaller seg Nerve (C. Bruckhaus) men er remixet av Etnica. Dette gjør sitt til at låta høres ut som det meste av det Etnica produserer for tiden, men ved siden av de sinnsykt tunge rytmene får vi litt mer variert lydbilde enn vanlig. Blant annet hører man en kråke gjentatte ganger. Franske The Antidote (Serge Souque) har sin helt særegne stil. Han gir snart ut sitt andre Antidote album på japanske Solstice. Låta vi får her er virkelig bra. Det vanlige Antidote rytmedrivet og noen herlige syke melodier som kan minne om Total Eclipse. Jeg hadde hørt lite av brasilianske Lotus Omega før jeg hørte dem live på Samothraki Dance Festival 2002. Der imponerte de meg ikke spesielt mye. De er ute med sitt andre album i disse dager, og avslutter her Celebra Brasil. De minner en god del om Etnica i stil, men er noe mer melodiøse. Låta vi får her er egentlig ikke så verst.

Celebra Brasil er ingen super samler, selv om det er hovedsakelig store artister på den. Men er du en av de samlerne som bare må ha de siste låtene av Saiko-Pod, Tortured Brain og The Antidote, er dette noe for deg.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!