Hallucinogen In Dub (Mixed by Ott)


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Overraskende utgivelse fra Twisted Records! 6 Hallucinogen låter remixet over til dublandskapet av Ott!

Twisted utgivelser er alltid spennende. Twisted Records kan vell også sies å være et av de klart mest kvalitetssikre psytrance lablene der ute. Ott er en hemmelighetsfull person som svært få vet noe særlig om! Navnet har jeg ingen anelse om. Det eneste jeg vet er at han jobbet for Butterfly studios i sin tid, og at han har gitt ut et par dub låter tidligere, blant annet på Backroom Beats samleren. Nå har Ott fått det ærefulle oppdraget å remixe Hallucinogen låter over til dub låter! Og er det noen som virkelig kan lage god dub, er det Ott.


Hallucinogen In Dub. Twisted Records 2002 (TWSCD16)

1. Mi-Loony-Um (A Floating Butterfly Stings Like A Bee Mix)
2. Solstice (Warwick Bassmonkey Mix)
3. Gamma Goblins (It`s Turtles All The Way Down Mix)
4. Spiritual Antiseptic (Minty Fresh Confidence Mix)
5. LSD (World Sheet Of Closed String Mix)
6. Angelic Particles (Buckminster Fullerine Mix)

Selv om det er bare seks låter, varer albumet i en time. Selv har jeg fått litt forhold til albumet allerede før det kom ut, etter at Simon Posford selv spilte som dj i tre timer på chill out scenen på Samothraki Dance Festival 2002 i Hellas. Et fantastisk sett, der han spillte alle låtene på dette albumet. Da jeg sto og hørte dette settet visste jeg ikke at dette albumet var på vei, så det var svært overraskende å høre rolige versjoner av Hallucinogen låter. Jeg tenkte at denne gutten sitter på masse materialet som vi aldri kommer til å få mulighet til å få høre på plate. Men ikke lenge etterpå kom meldingen om dette spennende albumet.

Første låt er den kjente låta Mi-Loony-Um som Simon Posford visstnok spillte live for første gang klokken tolv på nyttårsaften i Sør-Afrika i det vi gikk over i et nytt årtusen! Denne versjonen begynner med de samme tikkende klokkelydene og den merkelige melodien, men svever raskt over i dub landskapet. Dype rolige bass rytmer og svevende toner. Svært behagelig, og veldig annerledes enn originalen. Du hører noen av de samme lydene fra originalen, men det er egentlig det eneste som er likt. Det er som en ny låt, som varierer mye hele veien. Herlige melodier, typiske Hallucinogen lyder innimellom og en svevende stemning. Fantastisk behagelig! Du får også litt behagelig nynnende vokal gjort av Simon Posfords kjæreste Michele Adamson. Låt nr. 2 er dub versjonen av den utrolige låta Solstice som var avslutnings låta på Hallucinogens første album Twisted (Dragonfly/Twisted Records). Jeg elsker den melodien som er i denne låta. Den får du også her, med en rolig bakgrunn. Etter hvert sklir låta over i mer typisk Ott stil, med litt reggae aktig stil. Så sinnsykt behagelig! I denne låta har de også fått med seg Chris Barker på bass. I tillegg får du også litt gitar spilt av Simon Posford selv!! Et skikkelig mesterstykke dette her, som virkelig lager en behagelig stemning i rommet. Låt nr. 3 er en remix av den svært kjente låta Gamma Goblins! Original låta finner du på Hallucinogens andre album The Lone Deranger (Twisted Records 1997). De fleste kjenner nok igjen den merkelige melodien som også er med her. Etter hvert blir den ganske vridd,før en behagelig svevende melodi kryper inn i låta, etterfulgt av masse syke lyder. Låta varier ekstremt hele veien. Også her er det med gitar spilt av Simon Posford! Låt nr. 4 er en remix av den noe mer uvanlige låta Spiritual Antiseptic. Her har Ott virkelig lekt seg med egne melodier innimellom Hallucinogen melodiene. Låta avsluttes med lyden av bølger som slår inn mot en strand.

Låt nr. 5 er en remix an kanskje den største goa klassikeren gjennom tidene. LSD som kom ut på det første Hallucinogen albumet Twisted. Denne låta fører virkelig tankene tilbake til chill out scenen på Samothraki Dance Festival i Hellas. Simon spillte siste formiddagen. Etter nesten fire dager med festival, og den mest sinnsyke line up noen sinne, var det ikke få som var slitne og havnet på chill out området denne morgene. Og da denne låta plutselig trillet ut av høyttalerne, var det nok ikke fritt for at det kom en liten gledeståre i øyekroken på de tilstedeværende... En utrolig fin remix av en låt som egentlig kanskje ikke burde vært remixet! I hvert fall er det min mening at slike fantastiske klassikere er best urørte, men i dette tilfellet blir det gjort på en sånn fantastisk måte, at det ikke gjør noen ting! Siste låt følger på i det samme vakre lydlandskapet. Den begynner veldig rolig, med bare en svevende lyd og noen rare lyder oppå, før den vakre indiske stemmen kommer inn, som kjennetegner denne klassikeren. Etter hvert får vi et utrolig behagelig gitarspill, også dette gjort av Simon Posford selv. En av de klart vakreste låtene som er gitt ut i år i mine ører.

Alle låtene på dette albumet er totalt annerledes enn original låtene, og når det blir gjort på en så fin måte er det virkelig gøy å kjøpe remixer! Et album som viser at Ott virkelig er et stort talent. Det er bare å håpe at denne personen som er så hemmelighetsfull vil gi ut noe mer. Kanskje helt på egen hånd neste gang? Anbefales!
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!