1200 Micrograms "1200 Mics"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Raja Ram, Chicago, Riktam og Bansi er ute med sitt 1200 Mics album på TIP.World Records...

1200 Mics har gitt ut et par låter tidligere på TIP.World, og har nå skrapet sammen nok låter til et helt album. Dette er et samarbeid mellom Raja Ram, Chicago og de to gutta i Growling Mad Scientists (Riktam og Bansi). Her viser de sin kjærlighet til dop, ved å gi oss 8 låter, som alle omhandler forskjellige dop typer, da hovedsakelig psykedelisk dop. Om dette bare er et slags barnslig påfunn, eller om det rett og slett er for å selge mer plater kan ikke jeg svare på, men hele greia er egentlig et latterlig påfunn. Det første som slår deg er koveret. Temmelig dårlig greier, men det kan jo også være et humoristisk påfunn som med resten av dette konseptet.


1200 Micrograms "1200 Mics" TIP.World Records 2002 (TIPWCD21)

1. Ayahuasca
2. Hashish
3. Mescaline
4. LSD
5. Marijuana
6. Ecstasy
7. Magic Mushrooms
8. Salvia Divinorum
9. DMT

Første låta tar for seg Ayahuasca. Det begynner med en stemme som forteller om inkaindianernes oppdagelse av dette stoffet i Amazonas jungelen, i tillegg til at vi får litt tradisjonell sør amerikansk musikk, blandet med elektronisk musikk, før de hardere rytmene triller inn. Bra låt de første fire minuttene. Deretter får vi de typiske GMS låtene, som i hvertfall jeg begynner å gå ganske lei av etter hvert. Full on, med det samme lydbildet vi har fått lassevis av de siste par årene. Likevel en grei låt, sett i forhold til mange GMS låter. Låt nr. 2 tar for seg hashish, og begynner med en stemme som sier;"on the 7th day, Shiva created hashish!" Resten av låta høres ut som en typisk GMS låt. Full on hele veien, med unntak av stemmene som sier noe om hashish innimellom. Skikkelig party låt, som helt sikkert gjør seg godt i blant, selv om denne stilen begynner å bli litt oppbrukt. Låt nr. 3 som tar for seg mescaline er en av mine favoritter på dette albumet. En vanvittig rocka låt med mye gitarer. Her er det også med noen humoristiske samplinger med en stemme som forteller at de gikk tom for LSD og tok mescaline isteden, etterfulgt av en som brøler;"come on now, let`s all take some mescaline!" Låt nr. 4 tar for seg LSD, og inneholder mer sprøe lyder. Også dette en standard GMS låt, med syke massive melodier, og et tonn med take off gjentatte ganger i låta. Låt nr. 5 som tar for seg marijuana, finner du også på Alien Project albumet Aztechno Dream som kom ut på TIP.World i sommer. Det rare er at Ari Linker ikke en gang er nevnt i dette koveret for å ha vært med på denne låta! I tillegg har låta et annet navn på Alien Project albumet, nemlig Skunk. En bra låt, som gir deg en sør amerikansk følelse. Her får du mer enn bare det typiske GMS kjøret. Låt nr. 6 heter ecstasy, og er en ganske happy låt. Den begynner fint med Raja Rams fløyte spill, men etter et par minutter kommer det inn en temmelig ostete melodi, som minner alt for mye om euro trance. Låta minner mye om GMS og Chicago sitt sideprosjekt Zorba. Denne låta er heldigvis hakket bedre enn flertallet av Zorba låtene deres, men likevel for enkelt i mine ører. Låt nr. 7 er mange hakk bedre. Den tar for seg magiske sopper, og inneholder en del sør amerikansk pan fløyte musikk blandet med trance. Låta minner litt om Raja Rams gode sideprosjekt Cyberbabas. Nest siste låta er nok vellkjent for de fleste som har vært på psytrance party det siste året. Det er Salvia Divinorum som kom ut på Assassi:Nations samleren på TIP.World i fjor. En låt som har blitt spilt utrolig mye. Massivt driv, med noen helt sinnsyke samplinger. Gutta avslutter albumet med den første 1200 Mics låta de ga ut. DMT som de slapp på Divi:Nations samleren på TIP.World i 2000. I grunnen en knall tøff låt.

På dette albumet får du altså 6 nye låter og tre låter som er gitt ut før. Kanskje et morsomt album å ha i platesamlinga, men kvaliteten er det nok så som så med. Jeg vet at disse gutta kan bedre enn dette. Men trenger du noen syke låter å skremme folka dine med, er vell dette et godt kjøp.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!