Element "Full Moon"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Tyske Element er ute med sitt andre album, denne gang på Spirit Zone Records.

Tyske Element er ute med sitt andre album. Det forrige (Transform) slapp de på Global Trance Network i 2000. De har fått mye ros for utrolig transete lydbilder. Nå gir de ut sitt nye album på Spirit Zone Records. Element består av Marc Engemann, Dieter Gerbe og Dirk Draeger.


Element "Full Moon" Spirit Zone Records 2002 (SZ130)

1. Full Moon
2. Dakota
3. Rise
4. Magic Flow
5. Rocket Exciter
6. Just Dream
7. Turn To Me
8. Outside World
9. Can You Feel Me

Tysk progressiv trance er både elsket og hatet. Element kan vell sies å være noen av de som får til denne stilen bedre enn de fleste andre. Kjennemerker ved deres stil er mye svevende lydbilder og endel vokal lagt innimellom. Vokal av denne typen er ikke særlig vanlig innen psytrance, men i Transform albumet klarte de å ballansere det på en fine måte så det ikke ble for ostete. Låt nr. 1 begynner noe brått, så man nesten skvetter, men det tar ikke mange sekundene før man lar seg rive med av det transete lydbildet. Jeg tror ikke det er mye musikk som får folk like fort i en slags annen tilstand (trance) enn denne typen musikk. Svevende melodi og drivende rytmer med forsiktige vokal innslag lagt oppå. Ganske dystert men totalt svevende og typisk Element. Låt nr. 2 følger på i samme stil, men her har de kuttet ut vokalen. Låtene forandrer seg noe underveis, og man får noen slags pauser innimellom. Musikk som absolutt ikke er slitsom å danse til og som de fleste kan sveve til time etter time. Hvor grensen mellom progressive house og dette her er, er ikke lett å si, men psyke lyder er det lite av. Milevis unna full on psy galskap. Låt nr. 3 (Rise) bygger seg gradvis opp, med de samme svevende tonene og drivende rytmene som tidligere. Låt nr. 4 tar for seg litt vokal igjen, men også svevende el gitar! Litt for poppa låt i mine ører, men helt sikkert behagelig til tider. Låt nr. 5 blir enda et hakk mer ostete med litt eurodance aktige innslag. Også her har de brukt gitar. Låt nr. 6 er min favoritt på dette albumet. Svært transete deilig morning trance. Låt nr. 7 begynner ganske lovende, men ikke lenge etterpå kommer det inn en temmelig slesk mannevokal som følger låta helt til slutt. Ren pop i mine ører. Om det er god eller dårlig pop får andre vurdere. Nest siste låt er gasnke hypnotisk. Ganske fin låt, ettersom de her har kuttet ut vokalen. Her får vi også litt mer sprøe lyder. Avslutningslåta på albumet har en utrolig vakker begynnelse. Sinnsykt transete og behagelig. Alt er helt perfekt, men etter et minutt og 40 sekunder ødelegges låta av den sleskete vokalen igjen. Dette kunne vært en veldig fin låt, men dessverre. En remix av denne burde kanskje gjøre susen?

Elements første album var uten tvil hakket bedre enn dette. Grunnen er at de her har falt litt for langt over på den ostete siden flere steder. Men det er mange transete partier her, og er du ute etter behagelig lett fordøyelig melodiøs morning trance med litt vokal er dette kanskje et album for deg?
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!