Unity Dub`s Voyage Into Paradise


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Liquid Sound Design er ute med nummer to i Voyage To Paradise serien. Denne gang er det Unity Dub som har valgt ut og mixet låtene.

Liquid Sound Design (LSD) er ute med den andre utgivelsen i Voyage Into Paradise serien. Den første reisen ga Alex Paterson (fra The Orb) oss i fjor. Denne gang er det Bill Bevan (Unity Dub) som skal føre veien til Paradis med chilla toner.


Unity Dub`s Voyage Into Paradise.Dragonfly/LSD 2002 (BFLCD56)

1. Unity Dub – Pastoral Journey (Intro)
2. Jah Wobble & Bill Laswell – Subcode
3. Shpongle – A New Way To Say Hooray
4. Mere Mortals – Last
5. Zen Lemonade – Die Ashanti
6. Chillage People – Dr Whooo (Live At Destination Venus)
7. Global Youth – All Of The Youth
8. East Of The River Ganges – Cleaning Fluid (Druids, Dreads & Sadhus Mix)
9. Sounds From The Ground – Where The Wild Things Were
10. Dub Mix Convention – But Do You Realize?
11. UVX – Bug Dub
12. Groove Corporation – Roots Controller

Dette er altså en mixet cd, der Unity Dub har valgt ut låtene og mixet dem sammen. Han starter med en av sine egne låter. En veldig rolig introduksjon med fuglesang (gjerdesmett), rennede vann, lekende unger i bakgrunnen, litt sang og bølger som slår inn mot en strand. Låta glir behagelig over i låt nr. 2. Dette er en dyp låt som er veldig jassete, med eksperimentelle rolige rytmer og trompet som kan minne mye om Nils Petter Molvær sin stil. Leken bass og lite elektroniske lyder. Låt nr. 3 kjenner vel de fleste til. En smakebit fra Shpongles andre album Tales Of The Inexpressible (Twisted 2001). Låt nr. 4 er av Mere Mortals som har gitt ut album på ambient labelet Interchill Records. Litt jassete, behagelige rytmer og en vakker kvinnestemme. Svært avslappende og sommerlig låt. Låt nr. 5 er av ekteparret Super Cozi og Gus Till (Zen Lemonade). Denne låta er faktisk ikke på albumet de slapp på Dragonfly tidligere i år, men du finner den på Mana Medicine samleren LSD slapp i fjor høst. En meget vakker psyambient låt. Låt nr. 6 er et nytt navn for meg (Chillage People). En ganske spesiell låt, med en del merkelige melodier, som kan minne noe om norske Røyksopp. Låt nr. 7 er en gammel låt fra 1995! Likevell høres det ut som den kunne vært fra i år. Reggae dub stilen, med behagelige elektroniske lyder. Låt nr. 8 er en vellkjent låt fra East Of The River Ganges albumet som Youth slapp på LSD i fjor. Indisk dub, med behagelige melodier, indisk fløyte og mange koselige lyder. Låt nr. 9 er en av mine favoritter på denne mixen. Gruppa (Sounds From The Ground) har jeg ikke hørt om før, men dette er virkelig behagelig chill out! Meget lyttevennlig. Låt nr. 10 er et av Gabriel Le Mars mange sideprosjekter. Her samarbeider han med Dj Reverend og Marcus Darius og kaller seg Dub Mix Convention. Dyp reggae inspirert dub. Nest siste låt er av UVX. Dette er skikkelig reggae med vokal, men også en del elektroniske lyder. Unity Dub avslutter mixen sin med en låt av Groove Corporation. Denne har mye mer rytmedriv enn alle de forrige låtene, men går fortsatt i et behagelig tempo. En svært fin låt, med tøffe melodier. En god avslutning.

Liquid Sound Design gir ut for det meste ting som er veldig dub inspirert. Har du likt Mana Medicine, Elucidations, East Of The River Ganges eller Alex Patersons Voyage to paradise, liker du nok denne også.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!