Spiritual Worlds


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Yellow Sunshine Explosion Records serverer her en dobbel samler full av gode psyambient låter.

Alltid spennende med psyambientsamlere! Yellow Sunshine Explosion gir her ut sin tiende utgivelse. De har hovedsakelig gitt ut samlere med artister fra mange ulike labler. Dette er en dobbel cd samler spekket med nye og gamle psyambient låter.


Spiritual Worlds. Yellow Sunshine Explosion 2002 (YSE010CD)

CD1
1. Deepac Ram – Between Thoughts
2. Shulman – First Came The Stars
3. Shpongle – Room 2 Om
4. Juno Reactor – Song For Ancestors
5. Suns Of Arqua – Govinda`s House In The City Of Nine gates (SFTG Mix)
6. DZM Project – King Of The Pondos (Mozaic Remix)
7. Total Eclipse – Nakano Ghost
8. Trancefeld – Odd To Even
9. Manmademan – Breeze

CD2
1. Universal Sound – Stone Henge
2. Digital Mystery Tour – Saute Mouton (Syndrom Mix)
3. Fünf D – Holodeck
4. Cypher – Dubientish
5. Binah – Crescent Suns
6. Vibrasphere – San Pedro
7. Celtic Cross – Khatmandu
8. Friends, Lovers & Family – 20 Camels
9. Nuclear Ramjet

På denne samleren er det nesten bare kjente artister, men også et par mere ukjente. Først ut på cd 1 er en som kaller seg Deepac Ram. Nytt navn for meg, men en fantastisk vakker låt. Dyp mystisk fløyte. Veldig rolig og behagelig. Låt nr. 2 er fra Shulmans album som kom ut på Shaffel Records tidligere i år. Et godt eksempel på hvor god denne karen er. Låt nr. 3 kjenner nok mange igjen fra Shpongles siste album som kom ut i fjor. En utrolig låt. Spor nr. 4 er avslutningslåta på Juno Reactors album Shango som kom ut på Blue Room i 2000. Meget behagelig. Låt nr. 5 er av Suns Of Arqua som har gitt ut veldig mye, men som jeg ikke har noe særlig av. Denne låta er i hvertfall utrolig bra! Indisk dub. Låt nr. 6 er av noen jeg ikke har hørt om før. DZM Project som gir ut låter på samme label som Juno Reactor. Veldig etnisk og fin låt. Spor nr. 7 serverer en av mine favoritt grupper Total Eclipse. Denne låta er å finne på samleren Melatonic Music som de ga ut på sitt eget label Totally Eclipsed Recordings i 1999. En arabisk inspirert behagelig låt. Nest siste låt på cd 1 er av nok et nytt navn for meg, nemlig Trancefeld. De gir oss en veldig rolig ambient låt. Dypt og avslappende. Manmademan avslutter cd 1 med en smakebit på deres nyeste album Cell Division som kom ut på Transient i sommer. En utrolig bra låt. Skikkelig fin sommerlig dub, med dyp bass og svevende toner.

CD 2 starter med en gammel Universal Sound låt fra samleren Return To The Source – Sacred Sites som kom ut i 1997. Her får vi fuglesang, svevende toner og psykedeliske lyder. Spor nr. 2 kom ut i fjor på DMT albumet til Digital Mystery Tour (Twisted Records). Et utrolig samarbeid med folk fra blant annet Toires og Total Eclipse! Denne låta minner mest om Toires. Låt nr. 3 er en av de få rolige Fünf D låtene til Michael Kohlbecker. En kort, men god psyambient låt. Spor nr. 4 er tatt fra det spennende albumet IMusic som Cypher ga ut på Twisted i 1999. Et av Dados mange sideprosjekter. Massiv psy dub. Spor nr. 5 er uten tvil en av mine favoritt psyambient låter gjennom tidene. Dette er Binah som er et av Simon Posfords sideprosjekter. Låta finnes på flere samlere. Spor nr. 6 er av svenske Vibrasphere. En svært fin låt der det blandes gitar med dub. Disse gutta lager som regel ganske minimalistisk trance. Spor nr. 7 er en smakebit på Celtic Cross albumet som kom ut på LSD/Dragonfly i 1998. Irsk kvalitets psyambient. Nest siste låt er et ukjent navn for meg, men ingen dårlig låt dette heller. Ganske arabisk inspirert, med tøffe break beat rytmer og arabiske fløyter. Nuclear Ramjet avslutter det hele med en litt eksperimentell psydub låt.

Endel har nok de fleste av disse låtene fra andre steder. Men mangler du de fleste, er dette absolutt et godt kjøp. Masse gode psyambient låter her!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!