Manmademan "Cell Division"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Manmademan er ute med sitt andre album. Denne gang på Transient Records.

Goa parret Sonya Bailey og Paul Baguley er ute med sitt andre Manmademan album, denne gang på Transient Records. I deres forrige album Lovetechnology (Flying Rhino 2000) viste de at de liker å gå nye veier, og det gjør de uten tvil også her.


Manmademan "Cell Division" Transient Records 2002 (TRANR636CD)

1. Single Cell
2. Palladium
3. Gather Information
4. And All That
5. Get Up The Beat
6. Subway
7. Amuzin
8. Cell Division
9. Breeze

Første låt er mere en techno låt enn en psytrance låt! Rullende rytmer i flere lag, med lite variasjon og få lyder. Låt nr. 2 går litt mer transete, men fortsatt svært lite variasjon og få lyder. Denne låta bygger seg likevell noe mer opp en låt nr. 1. Manmademan har virkelig hevet seg på techno trance kjøret! Låt nr. 3 likner enda et hakk mer på psytrance, med endel flere lyder, og mer transete rytmer, men fortsatt ikke det helt store. Låt nr. 4 begynner i grunnen ganske vakkert med svevende toner og piano spill. Gleden varer ikke lenge, for etter et halv minutt kommer det inn en utrolig ostete euro dance melodi! Ganske trist, for låta kunne virkelig blitt til noe om de hadde holdt seg unna den irriterende euromelodien (grøss…). Låt nr. 5 er en temmelig groovy house inspirert låt. Helt sikkert noe for folk som liker house. Selv likte jeg den faktisk ganske godt! I låt nr. 6 hopper vi litt inn i trance land igjen, av den progressive typen. Låta minner faktisk litt om Quirk. Låt nr. 7 er noe spesiell, og vanskelig å vurdere om det er techno eller trance. Uansett, veldig hypnotisk og ganske hardt. Nest siste låt på albumet starter veldig svevende, før en behagelig stemme smyger seg inn i låta, og noen tøffe goa rytmer triller inn. Men videre herfra skjer det ganske lite, og låta blir fort litt kjedelig. Siste låt er en fantastisk psyambient låt, som nesten gjør at albumet er verdt å kjøpe bare for denne ene låta. Manmademan avsluttet deres forrige album også med en sinnsyk godbit, så hvorfor holder de ikke dette nivået på resten av albumet? Det kunne blitt et fantastisk resultat.

Dette albumet var ikke det helt store, men avslutningslåta er rett og slett fantastisk. Likevell var albumet temmelig variert. Så da er det bare å vurdere om du har penger nok!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!