Synthetic "100% Pure"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Transwave, Frederico Baltimore, Dado, Deedrah, GBU, Frederic Holyszewski eller Synthetic? Han går under mange navn. Denne gang gir han ut album på Solstice under navnet Synthetic!

Mannen med så mange navn, Frederic Holyszewski har kommet ut med nok et album. Denne gang under navnet Synthetic. Han har gitt ut endel Synthetic låter før dette albumet kom, på labler som feks Twisted og TIP.World. Disse låtene skapte ingen store forventninger hos meg, så jeg ble ganske overrasket når jeg fikk høre dette. Han gir nå ut albumet på japanske Solstice, som så mange av de andre Ibiza beboerne etterhvert har gjort.



Synthetic "100% Pure" Solstice World (SOLWCD002)

1. Africa
2. Gotcha
3. Solid
4. Icy
5. Seeing Out The Angel
6. Reprezent!
7. Absynthetic
8. The time bandits vampires in the drainpipe edit
9. Patch
10. Pulp
11. Duplo
12. Final Fantasy

Første låt begynner med ambiente toner og litt fuglesang. Meget behagelig, før en voldsom rullende techno aktig rytme pumper i vei. Skikkelig tøft. Låta heter jo Africa, og her får vi høre litt afrikanske stammerop, litt etniske sang samplinger og mye bonga trommer. Rytmene varierer mye hele veien, og vi får litt svevende partier oppå i blant. Meget bra start. Vi får så en glidende overgang til låt nr. 2 som også starter rolig og behagelig i en slags ambient dub stil de første minuttene. Etter ca 2,5 minutter jobber de hardere trance rytmene seg inn i låta. Den blir ganske hard, noe melodiøs og har skikkelig fete psylyder. Låt nr. 3 er hakket hardere med en av de dypeste bass rytmene jeg har hørt! Det meste rister i leiligheten når jeg spiller denne. En vanvittig tøff hard og drivende psytrance låt. Legg merke til at låtene har bygget seg opp og blitt hardere og hardere. Låt nr. 4 er enda hardere. En veldig bastant låt, men med endel melodi og svevende behagelige partier innimellom. Her har også dj Dimitri Nakov hatt en finger med i spillet.

I låt nr. 5 roer det hele seg ned igjen. En fin psyambient låt på 2,5 minutter. Behagelige lyder og litt pianospill. Da fikk vi i hvertfall pustet ut før låt nr. 6. Dette er en spennende låt som minner litt om gammel goa. Melodiøst, men hardt. Dado har vist seg å mestre mange genre. I låt nr. 7 beviser han nok en gang dette, for her får vi knall tøff drum`n`bass! Etter tre minutter glir break beat rytmene over i harde psytrance rytmer. Denne blandingen av genre er spennende. Låt nr. 8 er en merkelig låt der bassen blir vridd opp og ned med en skummel korsang liknende tone i bakgrunnen. Låta er spekket med herlige psylyder og fete melodier. Så utrolig annerledes enn jeg hadde forventet meg av dette albumet! I låt nr. 9 eksperimenterer han enda mer med big beat og elektro rytmer! Fin låt. Låt nr. 10 er en slags transete house låt, men beveger seg også innom techno! Ganske variert til tross for monotone rytmer. Nest siste låt er nok en dyp låt med bass som gjør at det meste rister. Likevell en utrolig behagelig atmosfærisk låt. Nesten litt skummelt. Den gir deg en litt utenomjordisk følelse. Han avslutter dette albumet med en ambient låt som kan minne om stilen til norske Biosphere!

Dette albumet var virkelig en positiv overraskelse! Jeg hadde forventet meg mere minimalistisk techno trance, men her får vi et svært variert album med mange stiler. Dado er virkelig et talent. Dette knuser Deedrah albumet han kom ut med i fjor. Anbefales!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!