Re:Evolution 4 - Essence


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Her får vi en dobbel cd fra Flying Rhino Records. En psyambient cd og en psytrance cd.

Ryktene går om at Flying Rhino er i ferd med å gå konkurs. Vi får håpe dette ikke er riktig, for inniblant mange virkelig dårlige utgivelser, kommer den noen utrolig bra gullkorn. Flying Rhino har gitt ut mange gode psytrance utgivelser, og har vært med helt fra 1996 da de ga ut sin første samler First Flight. I de senere år har psytrance kvaliteten dalt veldig, men de har uten tvil oppveid dette ved å gi ut mange fantastiske psyambient låter. Disse finner du hovedsaklig på samlere, og er ellers vanskelig å oppdrive. Re:Evolution serien tar for seg både psytrance og psyambient. Her har store djs mixet sammen kremen av Flying Rhino godbiter. De gir ofte ut samlerne mixet, noe jeg synes er negativt, men når vi får disse sjeldne låtene er det ingen vei utenom.



Re:Evolution 4 - Essence. Flying Rhino 2002 (AFRCD38)

CD 1 Mixet av James Monro
1. Boom Devil - Epilogue
2. Solar Quest - Dancing In The Mist
3. User - Subaqua
4. Red Seal - Supernatural
5. 4D - Sliva (Slippery Drums)
6. Ivor Guest - Music For 8M (Biomechanics Mix)
7. Boom Devil - Life Is (Triple Game Mix)
8. Triple Game - Soha
9. Elfis - Muy Secksy
10. Bamboo Forest - Walk On
11. Bumbling Loons - Lune Solaire (The Thump Dub)

CD2 Mixet av Lucas
1. Charasmatix - Society F.X. (Day Mix)
2. Bumbling Loons - Sci-Fidelity
3. Blowfish - Active Compound
4. Igneous Sauria - Rooter
5. Filur - Liquid Shuffle
6. Bumbling Loons - Feeler
7. Aphid Moon - A Lot Of Radio
8. Charasmatix - Happy
9. Synthiak - Arctuans
10. Tristan - The Wants It

James Monro har mixet flere Flying Rhino utgivelser. Antagelig en av verdens dyktigste psytrance djs. Her mixer han cd 1. Denne gang psyambient. Først ut er Boom Devil som har gitt ut et middels album på Flying Rhino før. Dette er bare en slags svevende ambient intro til mixen på et par minutter. Den glir fint over i spor nr. 2 av Solar Quest. Dette er en av de vakreste låtene jeg har hørt. En nydelig fløyte med litt svevende elektroniske lyder i bakgrunnen. Se opp for Solar Quest utgivelser, de er temmelig vanskelig å få tak i. De spiller heldigvis live i blant, som feks på Sola Luna i Hellas i fjor, og se opp for dem på Samothraki igjen i år. Låt nr. 3 er av ekteparet Paul Baguley og Sonya Bailey som står bak Manmademan. Ganske funky behagelig låt.

Red Seal har et par utgivelser på Flying Rhino fra før. De serverer som vanlig umisskjennelig chill reggae inspirert av hip hop. Ganske fint, men vokalen kan bli litt overflødig til tider. Særlig merket jeg det på deres live show på Sola Luna i fjor sommer. Grei låt vi får her. I hvertfall meget bra arbeid av karen som ikke synger! 4D er et nytt navn for meg. De går dypt ned og kommer fram med en herlig dyster psyambient låt. De blander dub, drum`n`bass og mørke lydbilder. Ivor Guest tar oss opp i dagen igjen med en litt masete sær rocka låt. Ikke helt for meg, så vi hopper like greit lenger ut i lyset til låt nr. 7 av Boom Devil. Her får vi en slags trip hop låt med blanding av kvinne vokal, fløyte, psykedeliske lyder og chilla rytmer. Kan minne litt om Morcheeba for dem som har vært borti det. Triple Game serverer så en ikke fullt så fin låt. Litt Hawai melodi i litt grumsete rytme. Elfis er enda et nytt navn for meg. De hopper rett opp i spennende brasilianske rytmer, med hovedsaklig instrumenter som gitarer, trommer, trompet og litt vokal, men også elektroniske lyder. Stilig låt i mine ører, som helt sikkert kan få mange i godt humør.

Vi er vant med at Bamboo Forest kunn gir oss full on trance låter. Her kommer de utrolig nok med en psyambient låt, og det mestrer de faktisk veldig bra! Stilige rytmer og et litt skummelt lydbilde. Vi får håpe de lager mer av slikt. Mixen avsluttes med en av fjorårets desidert beste psyambient låter. Bumbling Loons med låta Lune Solaire er så bra at man får gåsehud over hele seg! Kanskje den låta jeg har spillt flest ganger det siste året! Du finner den også på Flying Rhino samleren Cornwall Eclipse. Her får du den riktignok i en litt annen versjon. Hvilken versjon som er best er vanskelig å si, men denne har mere tempo enn originalen. Cd 1 er det veldig lite negativt å si om. En fantastisk bra psyambient mix, med gode overganger av dj James Monro.

Cd 2 er psytrance av den stilen jeg ikke liker noe særlig. Temmelig lite variert og kjedlig i mine ører. Mixen startes med en låt av Charasmatix som høres mer ut som tech house enn som psytrance. Låt nr. 2 er av Bumbling Loons som pleier å gjøre det bra, men denne låta er litt tam. Låt nr. 3 av Blowfish er et nytt navn, men bak dette står selveste Graham Wood (tidligere medlem av The Infinity Project) i samarbeid med en annen kar. Elendig låt som ikke kan sammenliknes med hans tidligere verk. I låt nr. 4 skjer det svært lite. Kjedelig låt. Filur kommer snart med sitt debut album på Dragonfly. Her gir de oss låt nr. 5. Techno trance som ikke lover bra for albumet. Så får vi enda en Bumbling Loons låt. Samme stil som låt nr. 2 på denne mixen, altså ikke i nærheten av tidligere låter. Aphid Moon har jeg aldri hørt en bra låt av. Låt nr. 8 er intet unntak. Det virker som at Dragonfly og Flying Rhino av en eller annen grunn har hengt seg helt opp i denne stilen. Trist. Charasmatix er tydligvis ingenting for meg. Jeg skipper raskt over til nest siste låt av noen som kaller seg Syntiak. Hakket bedre, men samme stil. Redningen er avslutningslåta, som er en flunkende ny Tristan låt. Han lager minimalistisk trance, men han får det likevell til å høres så utrolig mye bedre ut! Veldig transete, dypt og drivende. Låta kan minne om gammel hard trance, men i mere moderne form. En lettelse etter ni dårlige låter.

Denne samleren er absolutt verdt å ha for cd 1. Trance delen er bare å glemme, men cd 1 er virkelig bra. Vi får bare håpe at Flying Rhino overlever, så de kan selge oss mer god psyambient. Så kjøp musikk folkens!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!