Global Psychedelic Trance Vol. 8


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Ny dobbelt samler ute på tyske Spirit Zone Records! Her får du en trance cd og en psyambient cd.

Nok en ny dobbelt samler ute på tyske Spirit Zone. Denne gang det åttende kapittel i Global Psychedelic Trance serien. Som vanlig er cd 1 trance og cd 2 psyambient/chill out. Antaro står for låtutvalget også denne gang. Det kan se ut som han legger om stilen litt på cd 1. Tidligere har det hovedsakelig vært temmelig minimalistiske låter, men ser vi på listen over artister, ser det noe annerledes ut enn vanlig.



Global Psychedelic Trance 8. Spirit Zone 2002 (SZ119)

CD1
1. Double Dragon - Cabin Fever
2. Talamasca - Sage Incense
3. GMS - At The End Of The Rainbow
4. Spirallianz - A Fugitive
5. Electric Universe - Embrace It
6. Space Tribe - Kikkin Up Some Dust (Remix)
7. Bamboo Forest - Friends
8. Noosphere - Captain Proton

CD2:
1. Dual Systems - 2 Suns
2. Grey Area - Slowly
3. Kick Bong - Chill`s
4. Alien Mutation - The Sacred Vibe
5. Jo Yummy - Effekt Küche
6. Bloat Sucher - Trip To The Bottom
7. OOZE - Meeting With Strange Species
8. Jens Buchert - Down Again

Første artist ut er noe overraskende Double Dragon. Steve Good (som er bosatt i Japan) slapp det fantastiske albumet Continuum på Phantasm Records i år 2000. Siden har det kommet noen låter på 12 tommere, og her er altså et flunkende nytt spor. Låta inneholder de vanvittig psykedeliske lydene som han har blitt kjent for, men er mye hardere enn det meste på Continuum albumet. Nok en god låt fra dette talentet. Selv håper jeg han slipper et nytt album snart. Låt nr. 2 er av dj Lestat (Talamasca) som slapp sitt andre album (Musica Divinorum på Spiral Trax) rundt nyttår. Låta vi får her er heldigvis ikke på albumet. Typisk Talamasca med mer melodi enn de andre 3D Vision artisere. Her får du blant annet litt etnisk kvinnesang. Grei låt for de som digger Talamasca. Se opp for han på Arvika i sommer!

Det er nesten vanskelig å finne en psytrance samler uten en GMS låt for tiden. Selfølgelig er det med en her også. Låta "At the end of the rainbow" finner du også på deres nyeste album No Rules som de har sluppet på lablene Solstice og Spirit Zone i år. Etter min mening en av de beste låtene fra det albumet. Typisk GMS, men kanskje med litt mere svevende melodi enn det som har vært vanlig det siste året fra den kanten. Spirallianz har aldri vært blant mine favoritter. Live er det riktignok ganske morsomt, men til hjemmebruk egner det seg dårlig for min del. Rullende rytmer med lite variasjon, men med noen få spinkle psylyder lagt oppå som heller ikke varierer i noe særlig grad. Techno trance for de som liker det. Gode gamle Electric Universe har også sluppet nytt album på Spirit Zone i år. Her får vi en smakebit på hvordan det høres ut. Ingen dårlig låt dette her. Veldig typisk Electric Universe rytmer med en slags tynn break beat rytme oppå bass trommen. Tøff låt med fete lyder og overganger. I tillegg får du litt goa melodier for de som enda savner Goa trance. Fin låt.

Olli Wisdom (Space Tribe) slapp albumet Shapeshifter på Spirit Zone i høst. Et meget bra album sammenliknet med mange av hans tidligere utgivelser. Låta vi får her er også på albumet. Fet låt med nok av tøffe psy lyder. Et bevis på at mannen har skjerpet seg. Bamboo Forest tar så over med sitt bidrag. Låta begynner rolig og behagelig, før bassen og rytmene triller inn og går over til full on stumping trance. Låta minner til tider om S.U.N. Project med noen gitar samplinger innimellom. Låta er temmelig variert med masse fete lyder, litt svevende partier og utrolig dansbart. Uten tvil beste låta jeg har hørt fra Bamboo Forest. Også beste låta på cd 1 etter min mening. Siste låt på trance delen er en ny låt av Noosphere. De slapp albumet Radiated på Twisted Records i 1999. Siden har de ikke gitt ut så mye, men her beviser de i hvertfall at de fortsatt henger med! Ganske melodiøst og drivende psytrance. Alt i alt en ganske bra cd 1. Klart bedre enn mange av de syv forrige.

CD 2 er psyambient biten. Denne delen har for meg vært det mest interessante når det gjelder denne serien. Først ut er noen som kaller seg Dual Systems. Dette er Mc Coy fra S.U.N. Project i et samarbeid med en som kaller seg Ketama. Fin låt med chilla rytmer, svevende toner, dyp bass og litt stemmer som snakker om to soler. Grey Area pleier å ha et bidrag eller to med på Spirit Zone samlere. Her får vi en fin låt som fører oss sakte rett ut i verdensrommet. Litt funky gitar lyder, svevende rom effekter og en dubbete rytme. Deretter Kick Bong som gir oss en virkelig fin psyambient låt, med litt gitarer, spennende chilla rytmer og en behagelig melodi. Så får vi kanskje den beste låta på cd 2. Alien Mutation har gitt ut flere gode låter. Her får vi en chilla dub låt med mye psy lyder som flyter behagelig gjennom låta fra start til slutt.

Jo Yummi er et nytt navn for meg. Likevell ikke dårlig. Mere bastante rytmer, men likevell en behagelig og fin låt. Bloatsucher serverer så litt house liknende rytmer, men sper på med sprøe lyder, reggae tendenser og andre dub effekter. Nest siste låt er Son-Kite mannen Sebastian Mullaert, her som OOZE. Denne låta finner du også på hans OOZE album "Where the fields never end" som kom ut på Spirit Zone i fjor sommer. Litt irriterende at de ikke har fått med en ny låt her, men dette er ingen dårlig låt. Jens Buchert avslutter det hele, med en blanding av soul og chill out. Grei låt, men litt for lite psykedelisk for meg. Han har sluppet sitt debut album i år.

Global Psychedelic Trance 8 er ingen dårlig samler. Trance delen er stort sett bedre enn mange av de forrige i serien, mens ambient delen er nok hakket dårligere enn vanlig.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!