Raja Ram`s Stash Bag


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Veteranen Raja Ram serverer et godt bilde på fjorårets hits på psytrance scenen, blandet med litt gamle klassikere.

Mange hadde vell trodd vi skulle få nok en samler spekket med hotte nye låter som vi fikk på Dimitri`s Dat Bag da nyheten kom om denne samleren. Men denne gangen er det gamle Raja Ram som har fått leke seg med gode låter bak mixepulten etter 35 år innen musikk bransjen. Raja Ram er ikke kjent for den beste mixingen akkurat, men er vell sannsynligvis den djen med fetest låtutvalg i sine sett.. Her har han også fått hjelp av dyktige Benji Vaughan som står bak Prometheus. Låtutvalget er stort sett nye ting, men også gamle låter fra tiden Raja Ram drev med The Infinity Project.



Raja Ram`s Stash Bag. TIP.World 2002 (TIPWCD18)

1. The Infinity Project "Telepathy"
2. E-Rection "Out Here We Are Stoned" (X-Dream Rmx)
3. Talamasca "Time Simulation"
4. Biotonic "3rd Link"
5. Logic Bomb "Crystal Skulls"
6. Alien Project "Midnight Sun"
7. 1300 Mics "Salvia Divonorum"
8. GMS & 1300 Mics "Crystal Skulls"
9. The Infinity Project "Binary Neuronaut"
10. Space Tribe & Electric Universe "The Acid Test"
11. GMS "Halloween"
12. Hallucinogen "Shamanix Remix"
13. Shpongle "Round the world in a tea daze"
14. Antidote "Transalvanya"
15. Shpongle "Crystal Skulls"
16. Zorba feat. Chicago "Rush"

Koveret denne gangen er det stiligste jeg har sett på lenge! Det er faktisk Nick Barber (Doof) som har tegnet det da han bodde i Goa rundt 1996. Inni koveret er det endel fete tegninger gjort av Raja Ram selv.

Først ut er klassikeren Telepathy av TIP som kom ut på albumet Feeling Weird i 1995. God start, med litt Shpongle samplinger lagt oppå. I overgangen til låt nr. 2 har han faktisk lagt på litt fra Mystery Of The Yeti 2! (Total Eclipse) Deretter får vi den gamle X-Dream remixen av Out Here We Are Stoned. Også dette en klassiker, og her har også Benji Vaughan pusset litt på låta. Så hopper vi over i nyere ting. Først Talamasca som slapp albumet Musica Divinorum på Spiral Trax rett før nyttår. Liker du denne låta, liker du garantert det nye albumet. Så glir vi over i ikke fullt så kjente, men lovende Biotonic, og en smakebit på deres album Elektrik Colours som kom ut på japanske Solstice Music i fjor. Deretter får vi en av mine største favorittlåter fra i fjor. Logic Bomb med låta de serverte på The Mystery Of The 13 Crystal Skulls.

Alien Project er den nye store artisten for tiden. Her får vi versjonen av Midnight Sun som dere finner på Assassi:Nations samleren. Altså en GMS remix. 1300 Mics som Raja Ram selv står bak mixes så inn. Nok en låt fra Assassi:Nations samleren. Absolutt en klassiker låt, men jeg synes han har kuttet ut det feteste partiet her. Deretter får vi den andre smakebiten på Crystal Skulls samleren. Et samarbeid mellom GMS og Raja Ram. Så er det tilbake til gamle TIP, litt justert av Benji Vaughan. Nok en klassiker fra Feeling weird albumet! Deretter et uvanlig samarbeid mellom Space Tribe og Electric Universe. The Acid Test er nok ikke det beste jeg har hørt fra den kanten, men greit nok.

GMS har en finger med i det meste som skjer på TIP.World. Spor nr. 11 er låta Halloween. Typisk GMS stil. Deretter triller endelig Hallucinogen inn med en remix av låta Shamanix. Simon Posford fortsetter i låt nr. 13 med en smakebit fra Shpongle albumet Tales Of The Inexpressible. Antidote leverte et bra album på Solstice Music i fjor (Antidotcom). Her får vi et utdrag fra det albumet. En helt særegen stil. I nest siste låt får vi det tredje utdraget fra Crystal Skulls, denne gang av Shpongle. En veldig fin låt som nærmer seg Hallucinogen i stil. Raja Ram avslutter mixen med Rush av Zorba og Chicago fra Assassi:Nations. Jeg må si at dette var en skuffende avslutning etter 15 glimrende låter! Denne låta er og blir ganske ostete og minner skremmende mye om eurotrance.

16 låter stappet inn på en cd høres kanskje farlig mye ut, men Raja Ram har klart å få til en fin flyt i denne mixen, godt hjulpet av Benji Vaughan. Selv er jeg veldig lite glad i mixede cder, ettersom jeg foretrekker de hele og fulle originallåtene. Men skal man først kjøpe en mix, er denne absolutt å anbefale. Selv har jeg alle låtene på denne samleren fra før andre steder, men jeg synes likevell det er morsomt når det gjøres på denne måten. Koveret i seg selv gjør jo at denne er vert kjøpet! Så om du vil ha en ypperlig mix til vorspielet ditt, er dette mixen for deg. I tillegg gir det et godt bilde av psytrance utgivelser det siste halvåret, med enkelte gode klassikere iblandet.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!