Chiller Waves


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Analog Pussy Records prøver seg med en chill out samler...

Analog Pussy Records er ikke akkurat kjent for rolige utgivelser. Nå prøver også de seg med en chill out samler, akkurat som de fleste andre selskaper for tiden.


Chiller Waves. AP Records 2002 (APL07)

1. Chi-Ad – Sandestin
2. Zerotonine – Lunatic
3. Sonic Fusion – Heartbeats
4. Void – Chemical (Fingertwister Remix)
5. Solar Fields – Blue Moon Station
6. Analog Pussy – Rug-C (P3)
7. Asura – Lost Eden
8. Fingertwister – Black Spot
9. Aztech – Mumine
10. Eargear – Slowsneekers
11. Trancefeld – Darkside (Outro)

Dave Young (Chi-Ad) starter det hele med et svært vakkert svevende ambient spor, med noen få fosiktige rytmer. Meget vakkert. Låt nr. 2 er av Zerotonine (Daniel Mondry). Denne låta er like rolig og avslappende ambient. Låta blir skikkelig fin mot slutten når det kommer inn en ganske tøff melodi. Sonic Fusion (Thomas Herbst) lager vanligvis temmelig tribale saker. De gir oss her en ambient låt det skjer lite i, men det er likevel ganske behagelig og det kan minne litt om gamle Warp utgivelser. Låt nr. 3 er av Void (Rob Muller), men er remixet av Fingertwister (Daniel Skantze). Denne låta imponerer ikke meg noe særlig. Et forsøk på å være rimelig eksperimentelle, men det blir litt masete og vell industrielt. Solar Fields begynner å gjøre seg ganske bemerket med mange fine ambient utgivelser. Blant annet sitt album Reflective Frequencies som kom ut på Ultimae Records i fjor. Låta vi får her er ikke på albumet. Skikkelig vakker svevende ambient nesten uten rytmer. Analog Pussy selv gir oss låt nr. 6. Down tempo rytmer med noen merkelige lyder lagt oppå. Ikke særlig imponerende, for her skjer det svært lite egentlig. Låt nr. 7 er en ny låt av dyktige Asura. Denne låta finner du også på den nyeste chill out samleren til 3DVision (Module 01). En ganske lett fordøyelig chill out låt, med en del vokal. Fingertwister (Daniel Skantze) serverer så en ganske fin låt som kan minne litt om Gabriel Le Mar sin stil. Litt house aktige rytmer, og et ganske atmosfærisk lydbilde. Låt nr. 9 er av Aztech (Tobias Lilja) som har laget en skikkelig sær ambient låt med en del støyete lyder. Ganske eksperimentelt og spennede, men ikke særlig vakkert. Duoen Eargear gir deretter nest siste låt. Ikke mindre sær denne. Litt jassete rytmer, grumsete lyder og et litt masete lydbilde. Trancefeld (Philipp Dransfeld) avslutter samleren med en kort outro låt på et par minutter.

Chiller Waves er nok langt i fra de beste chill out samlerne som har kommet ut i år. Igjen kanskje et eksempel på at det begynner å bli litt inflasjon i det trendy chill out markedet. Likevell også her noen spennede spor av stort sett ganske ukjente artister.
Per Kristian


Receivers email:Your email:
Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!