Inca:Nations


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Nok en ny Nations utgivelse er ute på TIP.World!

Det begynner å bli tradisjon med en ny samler i Nations serien fra TIP.World litt utpå høsten. Her kommer det femte kapittel. De fire forrige var Halluci:Nations, Divi:Nations, Xpla:Nations og Assassi:Nations. I Nations serien tar TIP crewet for seg endel av de store psytrance hitsene fra siste halvår. Altså låter som har blitt snurret en drøss av ganger av psytrance djs på festivaler verden over i løpet av sommeren.


Inca:Nations TIP.World 2002 (TIPWCD22)

1. Astrix & Atomic Pulse – Scientific Reality
2. Logic Bomb – Vector
3. Safi Conection – Beyond Your World
4. Talamsca – Speaking Robot (GMS Remix)
5. Space Cat – Power Up (Oforia Remix)
6. Sub 6 – Indian Jackpot
7. Beat Bizarre – Swallow
8. Eat Static – Implant (GMS Remix)
9. Infected Mushroom & Yahel – Electro Panic

Israeleren Astrix (Avi Shmailov) er populær for tiden. Mulig det er fordi han har kopiert GMS stilen, men han er i hvert fall ute med sitt debut album Eye To Eye i disse dager. Her setter han i gang Inca:Nations med en låt han har laget sammen med Tamir Ozana (Atomic Pulse). En låt de fleste som har vært på psytrance festival i år sikkert har hørt. Typisk full on GMS stil hele veien, med innslag av litt morning transete melodi og noen stemme samplinger. Låta bringer absolutt fram sommer minner, selv om låta ikke er det helt store. Mange vil nok også si at deler av denne låta minner misstenkelig mye om kommersiell euro trance. Logic Bomb slapp sitt andre album på TIP.World tidligere i år. Her gir de oss også en låt, men som ikke er på albumet. Vector har de kalt den. Ganske hard låt, men som i mine ører ikke kommer helt opp i mot kvaliteten på albumet. Safi Coonection er nok et nytt navn for de fleste. De slapp sitt debut album tidligere i år. De har en slags GMS stil de også, med tunge harde rullende bass rytmer. Denne låta er ganske transete med en liten melodi som tvinner seg ut av de harde rytmene. ganske intens og energisk låt. Talamasca er virkelig produktiv for tiden. Her får vi låta Speaking Robot, men remixet av GMS, som selfølgelig sniker seg inn med en remix over alt hvor det er mulig... Med Talamascas melodier som GMS heldigvis ikke har druknet helt bort i det typiske rytmedrivet sitt, er denne låta faktisk temmelig bra. Full on party låt. Om du ikke har fått tak i Oforia remixen av Space Cats Power Up låt noe annet sted, får du den i hvert fall her. Ganske fin låt om du liker Space Cat stilen. I mine ører noe av det bedre Space Cat har kommet med etter Beam Me Up albumet. (YoYo 1999). Sub6 (Ohad og Golan Aharoni) er et helt nytt israelsk prosjekt. De serverer en temmelig merkelig låt som begynner med en kvinne stemme. Det høres ganske house aktig ut de første par minuttene, men etter hvert får vi mer transete rytmer. Låta er ganske behagelig, variert og fin. Beat Bizarre gir oss så sitt bidrag. En hard og ganske lite variert låt. Dårligste spor på denne samleren. Nest siste låt er en spennede sak selv om GMS står bak mye her. Den gamle klassiker låta Implant av Eat Static som kom ut i 1994 er her remixet av GMS! Heldigvis er den ikke stygt remixet heller, og man hører de typiske Eat Static trekkene. Denne låta gis også ut på 12 tommer på TIP.World i høst. Samleren avsluttes av en låt av Infected Mushroom som av en eller annen merkelig grunn her har samarbeidet med euro ost mannen Yahel Sherman. Dette er langt i fra det beste Infected har kommet ut med. Ikke så voldsomt mye som skjer. Et tips må kanskje være å holde seg unna Yahel?

For meg virker egentlig Nations serien som litt tilfeldig utvalgte låter, selv om noen av disse absolutt viser noe av det som har herjet mest rundt på psy festivaler i sommer. Så vil du ha litt festival mimring og en unskylding til å ta av til gammel Eat Static igjen, er dette noe for deg.
Per Kristian


Receivers email:Your email:
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!