Kiwa "Dreamtime Enhancer"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Ny og spennende finsk psytrance er ute på Surreal Audio.

Finsk psytrance har et rykte på seg for å være veldig særegen i forhold til resten av verden. Blant annet har Texas Faggot vist dette ganske tydelig. Musikken er godt likt særlig i Australia, men i resten av verden er det lite finsk psytrance å høre. Kiwa er kanskje ikke så kjent, men i Finland er de ganske populære. Nå gir de ut sitt album Dream Enhancer på Surreal Audio Recordings.


Kiwa "Dreamtime Enhancer" Surreal Audio 2002 (SURR003CD)

1. Cricket In The Ear
2. Trans-Electronic
3. Rally Spirit
4. Digital Hangover
5. Neutralize
6. Dramatic Display Of Insanity
7. Alpha Sector
8. Kiva Runner
9. Deceptive Antiseptic
10. Divider
11. Nasty Drop
12. Lahti Skyline

Kiwa består av Make Louhio og Matti Elsinen. I tillegg har de med seg Kris Kylven på elektroniske trommer av og til. Kris Kylven er mest kjent for å stå bak Eon Project og gruppa UX. Eon Project er faktisk noe av det Kiwa likner mest på i musikkstil. Kris Kylven har også laget tegningene inni koveret. Musikken Kiwa serverer oss på dette albumet er full av ulike rytmer, med stor vekt på break beat rytmer, iblandet trance. Mye av det kan likne en del på den mørke drum`n`bass stilen til Acid Rockers.

Første låt begynner med drum`n`bass rytmer og noen mørke skumle toner innimellom. Etter hvert triller det inn trance rytmer som ruller helt til slutt med ulike break beat rytmer over og under. Hele veien får du stadig nye syke lyder av det mørke slaget. Temmelig industrielll musikk. Det hele blir ganske tøft. Låt nr. 2 begynner med noen rå tøffe break beat rytmer, dyp bass og sinnsyke lyder. Dete er en skikkelig drum`n`bass låt tvers igjennom, men med mye mer psyke lyder enn hva en d`n`b lytter vanligvis er vant med. Låt nr. 3 hopper over i trance rytmer igjen. Svært groovy rytmer, og et sinnsykt spekter av lyder som hopper og spretter inni låta. Svært variert og intenst. Etter noen minutter får vi også et svevende parti som virkelig gjør godt oppi alt dette. Svært bra låt. Låt nr. 4 blir nok kanskje i drøyeste laget for de fleste. Låta heter Digital Hangover, og er en låt spekket med sinnsyke lyder og en voldsom big beat rytme. Også her klarer Kiwa utrolig nok å presse inn trance rytmer etter hvert. Låt nr. 5 setter også i gang med en blanding av break beat og trance rytmer. Temmelig intens låt , som varierer voldsomt underveis, med rare melodiøse partier og stadig nye lyd temaer. Låt nr. 6 er en ny ren drum`n`bass låt. Dette er virkelig noe å servere folk som hører på normal d`n`b. Skikkelig hard og mørk låt. Låt nr. 7 er en ny fin break beat trance låt. Denne låta er noe mer melodiøs en de forrige. Låt nr. 8 er den mest etniske på dette albumet. Den har mye didgeridoo, litt fløyte og litt sitar, i tillegg til mye bonga rytmer. Skikkelig tribal trance. Låt nr. 9 er en ny industriell låt, med det sykeste utvalget av rytmer! Låt nr. 10 er en svært intens trance låt, som fort kan bli litt for drøy for de fleste. Låt nr. 11 er en svært groovy, nesten house aktig trance låt. Også her et bredt spekter av rare lyder. Kiwa avslutter sitt album med en dyster psyambient låt. Skikkelig fin låt, som faktisk inneholder litt vokal.

Dreamtime Enhancer albumet var en skikkelig positiv overraskelse for min del! Veldig variert, men svært industrielt og ganske mørkt. Anbefaler på det sterkeste å sette denne i discmanen og sprette rundt i byen! Da får du en helt ny og særegen lytteopplevelse!
Per Kristian


Receivers email:Your email:
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!