Found at: http://trance.net/article/articleprint/96/-1/4/

Violet Vision "First Sign Of Communication"


Top level Music reviews

Man kan ikke lenger vente seg Astral Projection kloner eller Infected Mushroom kopier når det kommer nye album fra Israel. YoYo Records har endel gode, men også noen dårlige utgivelser bak seg. Nå har de sluppet et album av de forholdsvis ukjente Shay Raviv og Jonathan Dagan som kaller seg Violet Vision.


Violet Vision "First Sign Of Communication" BNE/YoYo Records 2001 YOYO50

1. Divine Conflict
2. Inside The Glass Shell
3. Fingering Nuns On Mars
4. 3 Martians
5. Sense
6. Violet`s Vision
7. Momentary Lapse Of Consciousness
8. Substance 44
9. Gray Matter
10. Panic Disorder

Koveret ser litt dystert ut, med et maleri av en gutt på en stol med hodet i skyene. Det er kanskje på tide at vi får noe skikkelig god eksperimentell lytte musikk fra Israel, etter ti år med "full on" trance for dansegulvet. Det må sies med en gang at jeg ble svært positivt overrasket da jeg kjøpte dette albumet. Albumet starter med en psykedelisk elektro låt! Ikke så veldig hard, men spekket med gode lyder. Til tider behagelig å lytte på. Låt nr. 2 er som å høre Eat Static! En virkelig psykedelisk drum`n`bass låt. Jeg har alltid lurt på hvorfor ikke flere lager slik musikk. Kombinasjonen med masse spreke lyder og de tøffe jungle rytmene gjør jo musikken helt vill! Neste låt går i samme gate, med blant annet lyder som kan minne om tidlig techno fra begynnelsen av 90-tallet, kombinert med transete melodier og arabisk sang! Også dette veldig "Eat Static". Låtene varierer ekstremt hele tiden. Plutselig hører vi opera sang, før vi plutselig er i et atmosfærisk lanskap av jungle musikk! Låt nr. 4 roer det hele ned i starten, før en skikkelig 80-talls rytme kommer inn sammen med en melodi som høres ut som Infected Mushroom. Deretter blir vi ført inn i drivende techno rytmer i en utrolig blanding av lyd. Liker du en blanding av gammel techno og psykedelisk trance liker du definitivt dette!

Låt nr. 5 "Sense" åpner med at en mann forteller oss: "This mushroom represents the golden key to the doors of perception, that open into a new world of experience." Deretter får vi noen groovy rytmer og en merkelig melodi med atmosfærisk flytende lyd i bakgrunnen. Vi hører også en kvinnestemme som nynner vakkert. En nydelig låt! Låt nr. 6 er bare en overgang til låt nr. 7, hvor vi får en chilla litt pop aktig følelse i starten, før låta friker ut i psykedelisk elektro! Utrolig behagelig å lytte til. Lydspekteret er enormt hele veien. Låt nr. 8 er albumets rocke låt! Her må de ha fått inspirasjon fra Ozric Tentacles. Funky gitarer kombinert med groovy bass og syke elektroniske lyder. Etterhvert kommer det inn noe som minner meg mest om gamle Kraftwerk låter, før en slags sologitar kommer innom. Temmelig sprøtt. Nest siste låt begynner med en hard drum`n`bass rytme, med litt innslag av en vekkerklokke og litt balearisk banjo, før et litt dystert fiolinspill. Låta varierer utrolig underveis. Siste låt på dette utrolige albumet er igjen som å høre Eat Static, men Violet Vision gjør det vell så godt! Utrolig spennende variert musikk som kombinerer det rolige og vakre med det helt syke. Låta går fra break beat rytmer over til hard transete rytme.

Dette albumet er for meg et av de klart beste lytte albumene som har kommet i år! Det viser at psykedelisk trance langt i fra er i ferd med å stagnere, men at den utforsker stadig nye terrenger. Spesiellt gledlig er det at det er israelere som har gjort dette. Liker du Eat Static og Ozric Tentacles, er dette uten tvil albumet for deg. Noen av låtene minner også om Deviant Electronics. Et album du ikke blir lei av!
Per Kristian

Receivers email:

*

Your email:

*| Back to normal page view | Send this article to a friend |