Found at: http://trance.net/article/articleprint/180/-1/4/

Siesta


Top level Music reviews

Nå for tiden skal alle gi ut chill out samlere. Resultatet av det kan fort bli at det blir litt inflasjon i det, men det er likevell mange gode utgivelser å finne der ute. Nå har også israelske Phonokol Records kommet med en chill out samler de kaller noe så greit som Siesta. De har fått Ari Linker (Alien Project) til å samle sammen låtene til denne samleren. Grunnen til at akkurat han har fått oppdraget, er vel uten tvil at han er meget populær for tiden med sine tre Alien Project album på et år!Siesta. Phonokol Limited 2002 (PH2235-2)

1. Earthling – Chill Or Be Chilled
2. Water Spirits – Jah Feedback
3. Earthling – Helix
4. Space Drifters – Reverse (Vocal Version)
5. Orion vs. Alien Project – Cryptic Aliens
6. Earthling – Kilimanjaro
7. Earthling vs. Alien Project – Fantasy Island
8. Etnica – Triptonite (Playa Remix)
9. Alien Project vs Astrix – Crystal Skulls (Long Version)
10. Logic Bomb – Normalised

Første låt er laget av Celli Firmi (Earthling) som er bosatt på Ibiza, i likhet med veldig mange andre psytrance artister. En fin låt med blant annet litt fløyte, munnspill, piano, litt vokal, noen dråper av fine lyder og behagelige rytmer. Ikke noe sensasjonelt, men behagelig. Låt nr. 2 er også av Celli Firmi, men her samarbeider han med Sebastian Claro, og sammen kaller de seg Water Spirits. Samme stil som låt nr. 1, men her får vi litt mer kvinnevokal. Ganske etnisk og dub inspirert. Låt nr. 3 er også av Earthling. Samme stil. Ikke så veldig variert, men behagelig . Låt nr. 4 blir straks litt mer interessant. Her har han samrbeidet med Chicago (1200 Mics) og Riktam (GMS, 1200 Mics, Zorba). En svært fin og behagelig svevende låt med en del piano. Låt nr. 5 er et samarbeid mellom danske Orion (Jean Borelli) og Ari Linker selv (Alien Project). De har samarbeidet ganske mye det siste året i forbindelse med Alien Project albumene. Låta vi får her er en behagelig down tempo låt, med behagelige svevende melodier og en del sprøe lyder. Beste låt så langt på denne samleren. Låt nr. 6 er enda en låt av Earthling. Også her har Celli fått med seg en kvinne på vokal. Temmelig kjip låt med noe trompet og lite variasjon. Den klart dårligste låta på denne samleren. I låt nr. 7 er Earthling også med, men samarbeider her med Alien Project. Da blir ting straks bedre, og låta er ganske fin. Variert, med spennende melodier og rytmer. Låt nr. 8 er Etnica låta Triptonite som jeg synes begynner å bli ganske oppbrukt nå! En veldig fin låt, men den har vært på utallige samlere, i tillegg til at den ikke lenger akkurat er ny… Nest siste låt på samleren er også en vellkjent låt fra The Mystery Of The Thirteen Crystal Skulls som kom ut på TIP.World i fjor. Et samarbeid mellom Alien Project og Astrix (Avi Shmailov). Her får vi faktisk en litt annen versjon, den lange. En utrolig bra låt. Ari avslutter denne samleren med en av de mest sommerlige psyambient låtene som har kommet ut i år. Normalised låta til svenske Logic Bomb. Den er også å finne på Unlimited albumet Logic Bomb slapp på TIP.World tidligere i år. En svært fin låt.

Dette er en litt merkelig samler, ettersom over halvparten av låtene er av Celli Firmi!! Man kan vel si at dette er en middels psyambient samler. Et par skikkelig gode låter her, men disse er gitt ut fra før.
Per Kristian

Receivers email:

*

Your email:

*| Back to normal page view | Send this article to a friend |