Found at: http://trance.net/article/articleprint/112/-1/4/

Abracadabra "Abracadabra"


Top level Music reviews

Hadshot Haheizar Records kommer her med antagelig deres særeste utgivelse så langt! Israelske Idan Kupferberg har her samlet sammen endel musikere og laget et veldig etnisk album, med hovedsakelig organiske instrumenter med litt elektroniske lyder iblandet.


Abracadabra "Abracadabra" Hadshot Haheizar 2001 HHCD014

1. To Awake
2. Spear Hunt
3. Jungle Fever
4. City Juice
5. Salsalipso
6. A Cabin Near The Swamp
7. Aqua Child
8. Nature Calling

Dette er det første jeg har hørt av disse musikerne. Albumet er uten tvil inspirert av afrikansk musikk. På koveret er det tegning av en afrikansk maske, en sebra, en struts, en giraff og en ape.

Første låt varer under et minutt. Den inneholder litt arabisk vokal og lyder av en didgeridoo. Låt nr. 2 inneholder også mye didgeridoo, og er en låt med ganske raskt tempo og endel jungel lyder. En ganske bra didgeridoo låt men litt kjedlig. Låt nr. 3 blir straks bedre med samme tempo, men med mere elektroniske lyder. Skikkelig afrikanske bonga trommer. Så hopper vi over i et helt annet landskap, med funky bass gitarer og endel skratsjing med turntables. Litt for mye "sambadisko house " aktig for meg, men en ganske morsom låt med mange rare samplinger.

Låt nr. 5 begynner med stemmer som lager rytmer. Veldig sært og rart. Blandet med dette er en kontrabass. En merkelig sammensetning av lyder Idan Kupferberg har laget med munnen sin. Låt tittelen til nr. 6 "A Cabin Near the Swamp" beskriver faktisk låta ganske godt. Her hører vi lyder av en kattugle, frosker, vann og bonga trommer. Så kommer det inn litt piano spill og skumle toner. Låta varierer mye underveis og vi får en vakker kvinne vokal, litt kontrabass og gitarer. En sær men ganske morsom låt dette også.

Låta "Aqua Child" begynner med barnestemmer før en skikkelig reggae rytme setter inn. Veldig karibisk preg på denne låta, og det blandes inn saksofon, gitarer og mye mer. Ganske jassete og milevis fra alt annet jeg har av musikk i min samling. Låta "Nature Calling" avslutter albumet. Også her passer låt tittelen bra. Du får en jungel følelse og et fint didgeridoo spill som svirrer i lufta. En rolig og vakker låt med mystiske lyder.

Jeg vil nok ikke anbefale dette albumet for alle, for dette er ganske sært og du må være åpen for helt nye stiler for å like det. Det er veldig etnisk, og jeg synes bruken av elektroniske lyder er litt for liten.
Per Kristian

Receivers email:

*

Your email:

*| Back to normal page view | Send this article to a friend |